Tiedote: Vasemmisto vaatii koulutusleikkausten perumista Helsingissä

Helsingin kaupungin tilinpäätöksestä käy ilmi, että kaupunki on tehnyt lähes 500 miljoonan ylijäämän päättyneellä tilikaudella. Samalla tilikaudella Kokoomus, Vihreät, SDP, ja RKP päättivät leikata esimerkiksi koulutuksesta. Leikkauksia perusteltiin vaikealla taloustilanteella.

”Tämä perustelu ei selkeästi ole enää pätevä syy toteuttaa koulutusleikkauksia. Koulutusleikkaukset on peruttava. Aiomme esittää kaupunginhallituksessa ylitysoikeuden myöntämistä koulujen vaikean tilanteen korjaamiseksi mahdollisimman pian.” valtuustoryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo sanoo.

Vasemmistoliitto vaatii, että koulutukseen kohdistuneet leikkaukset perutaan. Syksyllä Vasemmistoliitto lähti budjettineuvotteluista, sillä puolue ei suostunut budjettisopuun, jossa sovittiin koulutukseen kohdistuvista mittavista leikkauksista.

”Kaupunki on tehnyt liki puolen miljardin ylijäämän ja samaan aikaan leikannut koulutuksesta mittavasti. Olemme keskellä yhteiskunnallista kriisiä, jolloin koulutuksesta leikkaamisella on erityisen dramaattiset vaikutukset.” Honkasalo sanoo.

Helsingin kaupungin tilinpäätös valmistui viime viikolla. Tilinpäätöksen mukaan kaupungin tulos on 496.7 miljoonaa euroa plussan puolella. Kaupungin tulos on 234 miljoonaa euroa parempi kuin talousarviossa ennakoitiin.

Kaupungin työntekijöiden tulospalkkiot ovat myös jäämässä maksamatta.

”Koronavuosi on vaatinut monilta kaupungin työntekijöiltä venymistä äärirajoilleen. On kummallista, jos näin hyvän tuloksen tehtyään kaupunki ei maksaisi työntekijöilleen raskaasta vuodesta tulospalkkioita.” Honkasalo sanoo.

Lisätietoja:

Veronika Honkasalo
veronika.honkasalo@eduskunta.fi
040 5559409— Lue lisää

12 toukokuun, 2023 | Tiedotteet

Leikkauspolitiikka on ihmishengillä leikkimistä

26 huhtikuun, 2023 | Blogit

Kaupungin oma ruoantuotanto turvattava

16 joulukuun, 2022 | Ajankohtaista

Vuosikatsaus 2022: Mitä olemme saaneet aikaan tänä vuonna?